Tehniskās jaunrades nama “Annas 2” Filmu studija un Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls “2 ANNAS” aicina piedalīties īsfilmu konkursā “SAULES-puķe”. līdz 2023. gada 31.martam bērni un jaunieši vecumā no 10 līdz 25 gadiem ir aicināti konkursam iesūtīt līdz 3 minūtēm garas īsfilmas, kas atbilst konkursa tēmai.

Konkursa dalībniekiem ir iespēja izzināt dažādus kino žanrus, īsfilmu piemērus un attīstīt praktiskās darba iemaņas filmēšanā, montāžā, krāsu apstrādē, skaņu celiņa izvēlē utt. Konkursa mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu spēju realizēt radošus projektus un argumentēt izvēlēto izteiksmes līdzekļu izvēli. Sekmēt bērnu un jauniešu pašizaugsmi un jaunradi kino jomā.
Īsfilmas var tikt realizētas jebkādā tehnikā un žanrā (animācija, spēlfilma, dokumentāls darbs, eksperimentāla filma u.c.).

Konkurss tiek organizēts 27. Rīgas starptautiskā īsfilmu festivāla “2 ANNAS” ietvaros. Šī gada festivāla tēma ir “ĶERMENIS UN MIESA”. Fokusa programmās tiks aplūkota cilvēka ķermeniskās robežas, maņas, kā arī tādas mūsdienās aktuālas tēmas kā – ķermenis un politiskā vara, Krievijas karš Ukrainā, abortu aizliegumi Polijā un Amerikā, COVID19 radītā krīze, ar vien vairāk liek uzdot jautājumu – vai ķermenis var piederēt kādam citam? Kas ir mūsu ķermenis?

DARBU IESNIEGŠANAS NOSACĪJUMI

Darbi konkursam “SAULES-puķe” iesniedzami elektroniski, augšupielādējot tos kādā no interneta digitālajām krātuvēm (piemēram www.failiem.lv vai www.wetransfer.com u.c.), pēc tam tīmekļa saiti uz dalībnieka darbu sūtot uz e-pasta adresi: vgrazdanovics@edu.riga.lv līdz 2023. gada 31. martam.

Pirms dalības konkursā aicinām rūpīgi iepazīties ar konkursa nolikumu šeit: