Eiropas mobilitātes nedēļas 21. gadskārtu apkaimes iedzīvotāji un viesi aizvadīja Mārupītes parka velokrosa trasē un apkaimes ielu trasē “Imulrings” ar trim plašas programmas tautas pasākumiem, kuros bija iespējams piedalīties visām iedzīvotāju grupām. To nodrošināja Tehniskās jaunrades nama “Annas 2” velo interešu izglītības speciālisti un viņu vadībā kā tiesneši praktizējošie velo pulciņa audzēkņi un brīvprātīgie palīgi no vecāku aprindām.

Ja abi krosu pasākumi notika darbdienu novakares stundās “Riteņvasaras” seriāla ietvaros, iesaistot apkaimes iedzīvotājus, tad visplašāko piedalīšanās iespēju nodrošināja svētdienā 18. septembrī ar daudzveidīgu programmu dienas garumā notiekošās aktivitātes Imulringā – Imulas-Kalvenes ielu aplī, iekļaujot ne tikai velosacensības dažādās veloklasēs, bet arī skrituļslidošanu, skrejriteņu braucienus, velorollinga ekipāžu sacensības, tautas skrējienu un virves vilkšanu.

Kā pievienotā vērtība aktivitāšu dalībniekiem bija viktorīnā gūtās zināšanas par jau divu gadsimtu robežu šķērsojušo ielu trases vēsturi, tās pastāvēšanas gaitā izcilāko dalībnieku ģeogrāfiju un sportiskajiem sasniegumiem. Jāatzīmē jau tradicionāli sekmīgā sadarbība ar RD Satiksmes departamentu šī pasākuma organizēšanā.

Tekstu sagatavoja TJN “Annas 2” Velo – mini moto pulciņa skolotājs Aleksandrs Briedis