No 2021. gada 6. līdz 10. septembrim Tehniskās jaunrades namā (TJN) “Annas 2” norisinājās atvērto durvju dienas. Individuālas konsultācijas un atvērto durvju dienu pasākums “Svētki Annas ielā”, iepazīstināja ar vairāk kā 40 interešu izglītības nodarbību programmām bērniem, pusaudžiem un jauniešiem 5-25 gadu vecumā. TJN “Annas 2” Facebook lapā joprojām iespējams noskatīties speciāli atvērto durvju dienas pasākumam tapušu informatīvu raidījumu un uzzināt vairāk par nodarbību jomām un interešu izglītības sniegtajām iespējām.

Nedēļas garumā TJN “Annas 2” ikvienam interesentam piedāvāja iespēju rezervēt īsu konsultāciju ar interešu izglītības programmu nodarbību vadītājiem.  Savukārt, 8. septembrī jau 28. rezi notika atvērto durvju dienas pasākums “Svētki Annas ielā”, sniedzot iespēju īpašā svētku atmosfērā izmeģināt un izvēlēties sev piemērotākās nodarbības TJN “Annas 2”, kā arī apmeklēt Bērnu Zinātnes centru “Tehnoannas pagrabi”.

TJN “Annas 2” plašais programmu piedāvājums piesaistīja lielu interesentu skaitu, ļaujot secināt, ka tehniskās ievirzes, amatniecības darbnīcas, mākslas un skaņu studijas, multimediji un IT, valodas, kā arī dabaszinības un pašizpausme kustībā ir aktuālas, izaugsmi veicinošas jomas bērnu, pusaudžu un jauniešu vidū. Īpaši lielu interesi raisīja šī gada jaunums – stikla mākslas laboratorija. Līdzās jauniešu starpā iecienītajām lidmodeļu un dronu, elektronikas, animācijas un vizuālās mākslas programmām, arvien lielāku  popularitāti iegūst arī tādas nodarbības kā datorgrafika, programmēšana, akustiskā (skaņu) studija, deko darbnīca, deju fitness, joga un astronomija.

8. septembrī TJN “Annas 2” Facebook lapā tiešraides formātā varēja skatīties īpašu informatīvu interviju raidījumu ar nama pedagogu piedalīšanos. Intervijās skolotāji atklāj kādi ir analītiskās domāšanas pamatprincipi, stāsta par dronu industrijas nozīmi, un to, kāpēc Latvija uzskatāma par dronu lielvalsti, diskutē par praktisko iemaņu neaizstājamību, mākslas un amatniecības lomu mūsdienās. Kā arī – interešu izglītības nozīmi un to, kāpēc iespēja apmeklēt dažādas darbnīcas, studijas un pulciņus jau no agra vecuma sniedz ilgtermiņa ieguvumus. Video joprojām ir pieejams TJN “Annas 2”  Facebook lapā, kā arī YouTube kontā.

Visiem interesentiem, kuri nepaspēja apmeklēt atvērto durvju dienas Annas ielā 2 joprojām ir iespēja iepazīties ar nama piedāvātajām nodarbībām šeit un aizpildīt pieteikuma iesniegumu, parakstot to ar drošu elektronisko parakstu vai aizpildot un atstājot iesniegumu klātienē TJN “Annas 2”, Annas ielā 2, pirmajā stāvā pie administratora.