Ar radošām darbnīcām un aizraujošām aktivitātēm 7. septembra rudenīgajā pēcpusdienā Tehniskās jaunrades nams „Annas 2” atklāja jauno mācību sezonu. No plkst. 15:00 līdz pat 19:00 skolēni, jaunieši un citi interesenti varēja iepazīties ar TJN piedāvātajiem pulciņiem, studijām un darbnīcām, ielūkoties ikvienā nodarbību telpā, aprunāties ar skolotājiem un izvēlēties sev vispiemērotākās nodarbības.

Arī Annas ielā darbojās vairāki TJN „Annas 2” pulciņi un ciemiņi. Antīkā auto stendā Latvijas Antīko automobiļu kluba pārstāvis Ainārs Indriksons interesentus iepazīstināja ar auto restaurēšanas procesu. SUP zonā kopā ar Kristapu Salenu no SUP adventures bija iespēja uzzināt vairāk par SUP ekipējumu un pašiem pārbaudīt līdzsvaru uz SUP dēļa īpašā baseinā. Turpat netālu bijušais TJN “Annas 2” automodelisma pulciņa audzēknis un Prestol Boats īpašnieks Oto Dzenis iepazīstināja apmeklētājus ar sporta laivu, SUP dēļu un bobsleja kamanu virsbūvju ražošanas procesu un tehnoloģijām. Kopā ar viņu svētku ciemiņu pulku kuplināja arī Latvijas ātrākais SUP dēļu airētājs Arvis Iļjins, kurš tikko notikušajā Pasaules čempionātā Latvijas izlases sastāvā izcīnīja 6. vietu, izmantojot tieši Prestol Boats ražoto SUP dēli. Ilggadējais konkursa “Superpuika” fizisko trašu veidotājs Kārlis Kagainis bija parūpējies par aizraujošu piedzīvojumu drosmīgākajiem pasākuma apmeklētājiem – iespēju nolaisties pāri Annas ielai ar trosi no nama otrā stāva. “Lidojošās modes” darbnīcā kopā ar papīra un tekstildizaina pulciņa skolotāju Sandru Dzilnu un šūšanas pulciņa skolotāju Ilonu Valaini-Blekti praktiski darboties gatavie pasākuma dalībnieki, izmantojot dažādus materiālus, pārvērta savas idejas tērpos, kuri pasākuma noslēgumā pa trosi nolaidās uz skatuves, lai priecētu klātesošos ar drosmīgu modes skati. Ritmu meistaru darbnīcā interesenti kopā ar perkusiju un spāņu valodas skolotāju Miguel Hernandez Giraldi varēja iemēģināt roku dažādu muzikālu ritmu radīšanā.

Svētkus papildināja kuģu un raķešu modeļu lidojumu paraugdemonstrējumi, ko bija sagatavojuši nama skolotāji Ilmārs Breidaks, Oskars Raudiņš un Jurijs Terentjevs. Apmeklētāju ausis priecēja Ritmu meistaru darbnīcas skolotāja un Beatbox pulciņa skolotāja Arvja Kantiševa muzikālie priekšnesumi. Tāpat bija iespējams kopā ar draugiem doties ceļojumā pa zinātnes centru “Tehnoannas pagrabi”, piedalīties levitācijas mēģinājumos, kā arī vērot 2ANNU kino un DEBESSmANNAS animācijas filmu seansus.

Tuvojoties svētku izskaņai, visi apmeklētāji sapulcējās Annas ielā, kur norisinājās loterija ar balvām no SUP adventures un Prestol Boats. Par galvenās balvas – SUP aira no Prestol Boats – īpašnieku kļuva Ādams, kurš vēl tikai domā par TJN „Annas 2” pulciņu apmeklēšanu, jo šobrīd cītīgi apmeklē bērnudārzu. Svētku noslēgumā visus priecēja dūdu priekšnesums, kas spēcīgi ieskandināja jauno mācību gadu.

I. Strauta,
TJN “Annas 2” izglītības metodiķe

Vairāk bilžu šeit.
Pasākumu atbalsta: SUPadventures.lv un Prestol Boats