Bērnu un jauniešu riteņbraukšanas sacensības, kas šobrīd pazīstamas ar nosaukumu “Riteņvasara”, notiek jau vairāk kā 40 gadu. Sadarbībā ar Tehniskās jaunrades namu “Annas 2” un Rīgas domes Izglītības, Kultūras un sporta departamenta atbalstu “Riteņvasaras” pasākumi notiek Uzvaras parkā ik nedēļu no aprīļa līdz oktobrim. 

6. novembrī Pārdaugavas izpilddirekcijas telpās pulcējās vairāk kā 100 šī veloseriāla dalībnieku, lai tradicionālajā sezonas noslēguma pasākumā saņemtu godam nopelnītās balvas ne tikai par augstām vietām, bet arī par aktīvu dalību, tādējādi paverot iespējas arī tiem, kuri varbūt nav tik ātri, toties cītīgi brauc. Sezona bijusi itin ražena: kopā notikušas 57 veloseriāla posmu sacensības (29 Uzvaras parkā un 28 Bieriņu trasē), kurās startējuši 720 dalībnieki. 

Riteņvasara ietver ne tikai sacensības dažādās veloklasēs, bet arī neparastākas disciplīnas, piemēram, skijoringa vasaras variantu rollingu (tajā skrituļslidotāju velk riteņbraucējs). Šī gada novitāte — rollinga līdzbraucēju skrituļslidotāju brauciens — pagaidām nevarēja lepoties ar ļoti kuplu dalībnieku skaitu, toties jūtami aktivizēja rollinga sacensības. Otrs jaunums — taku skriešana Bieriņos, kas tapusi kā vecāku iniciatīva, strauji iekarojusi popularitāti, un dalībnieki izteikuši vēlmi to turpināt arī nākamgad. Dalībnieki atzinīgi novērtējuši Tautas klasi, kas ļauj sacīkstēs pilnvērtīgāk iesaistīties arī lielo klašu (24” līdz 26” un lielāka riteņu diametra) braucējiem bez īpašas pieredzes. Iespējams, ka nākamgad varētu tikt veidota arī Mazā tautas klase mazāko (16” līdz 20”) klašu braucējiem.

Nedaudz agrāk, 4. novembrī, “Riteņvasaras” mazā māsa — Grīziņkalna riteņvasara — atzīmēja savas trešās sezonas noslēgumu Tehniskās jaunrades namā “Annas 2”. Kopumā šogad šajās sacensībās septembrī un oktobrī piedalījās vairāk kā 100 braucēju dažādās klasēs, sākot no bezpedāļu klases līdz kalnu velosipēdu klasei, kā arī aizraujošā velostafetē bērnu komandām un komandās kopā ar vecākiem. Noslēguma pasākumā dalībniekiem vispirms bija iespēja ieskatīties namā strādājošo pulciņu ikdienā, pēc kā varēja ķerties pie galvenā: sadalīt medaļas, par kurām jāpateicas mūsu labvēļiem SIA “Labās Balvas”.

Tagad jāgaida sals un sniegs, kad savas durvis vērs Skijoringa skola, bet tad priekšā atkal nākamā Riteņvasaras sezona.

Informāciju sagatavoja: Aldis Pūtelis, TJN “Annas 2” izglītības metodiķis