Marta sākumā Tehniskās jaunrades namā “Annas 2” pulcējās cilvēki, kam tuva ilgtspējības un sakārtotas vides tēma. Latvijā noslēdzies projekts “Pāriet uz ilgtspējīgu dzīvesveidu”. Iesaistītās skolas ir izmēģinājušas projekta piedāvātās metodes mācību stundām, skolotāji ir atraduši, kuras skolēniem patīk vislabāk un nu ir gatavi dalīties savā pieredzē ar citiem.

Projekta noslēgums aizritēja vieglā un nepiespiestā gaisotnē, klausoties Ērika Loka dziedājumā un Māra Pīlāča raitajā runā. Katra skola, kas piedalījās projektā stāstīja savu pieredzi,  paužot, kas bija paticis un, kas sagādāja grūtības. Skolotāji atzina, ka visgrūtāk bija rast laiku šīs metodes izmēģināt, jo skolu programma pašlaik ir ļoti piesātināta.
Eco Baltia pārstāvis Raitis Kalniņš prezentēja, kā darbojas un uz ko tiecas viens no šī brīža lielākajiem un mūsdienīgākajiem atkritumu šķirošanas uzņēmumiem Latvijā un, kādas darba un izaugsmes iespējas šajā uzņēmumā iespējamas skolēniem, izvēloties nākamo profesiju.
Diena bija piesātināta un ražīga. Noslēgumā dalībnieki pauda viedokli, ka projekta tēma rosinājusi gan skolotājus, gan skolēnus domāt plašāk – ne tikai par atkritumu šķirošanu, bet par to, kā mūsu ikdienas rīcība un paradumi ietekmē mūsu rītdienu!
Spied te, lai noskatītos video:https://youtu.be/z3foWJ8MmlA