Pagājušajā nedēļā, 22. novembrī, VEF Kultūras pilī tika pasniegtas Gada balvas Rīgas labākajiem interešu izglītības pedagogiem, audzēkņiem un kolektīviem. Par ieguldījumu interešu izglītībā balvu saņēma Tehniskās jaunrades nama „Annas 2” izglītības metodiķe Dace Balode, bet balvu par sasniegumiem interešu izglītībā un teicamiem sasniegumiem savā nozarē saņēma Tehniskās jaunrades nama „Annas 2” elektronikas pulciņš. Gada balvas piešķir, lai novērtētu interešu izglītībā iesaistīto bērnu un jauniešu sasniegumus un lai izteiktu atzinību audzēkņiem, kolektīviem un viņu pedagogiem par ieguldījumu interešu izglītībā.

Dace Balode kopš 1998. gada vada Baltijas valstīs pirmā Bērnu zinātnes centra “Tehnoannas pagrabi” metodisko darbību. Dace izstrādā novatoriskas izstāžu ekspozīciju koncepcijas, apvienojot dabaszinātnes un mākslu, un ir vienīgā šāda zinātniskā centra metodiķe Latvijā. Dace strādā ar daudzu zinātņu nozaru informāciju, izstrādā un sagatavo darba materiālus plašam vecuma diapazonam un dažādiem uztveres modeļiem, apzina inovācijas izglītībā, apkopo labāko pieredzi audzēkņu un pedagogu mijiedarbībai un veiksmīgākai sadarbībai, kā arī pārstāv Latviju starptautiskā mērogā dažādās konferencēs, forumos un izstādēs Eiropā.

Savukārt, Egmonta Pavlovska vadītajā elektronikas un robotikas pulciņa komandā darbojas Aleksejs Pekarskis, Artūrs Kļaviņš, Bruno Grebstelis, Edgars Vēzis, Jēkabs Žagata, Kalvis Rautseps un Ričards Remess, kuri 2017./2018. mācību gadā ar izciliem panākumiem startēja vairākās valsts un starptautiska mēroga sacensībās. Jaunieši šovasar paši organizēja starptautisku jauniešu robotikas entuziastu salidojumu Rīgā un veiksmīgi pārstāvēja Latviju STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) izglītībai veltītā vispasaules olimpiādē “FIRST Global Challenge 2018” Meksikā, iegūstot sudraba medaļu kategorijā par starptautiskās vienotības veicināšanu, kā arī iekļūstot šīs olimpiādes spēļu finālā un galvenajā tehniskajā kategorijā iegūstot sudraba medaļu kategorijā par starptautiskās vienotības veicināšanu, kā arī iekļūstot šīs olimpiādes spēļu finālā un galvenajā tehniskajā kategorijā 161 valsts komandu konkurencē iegūstot 25. vietu.