8. septembra saulainajā pēcpusdienā Tehniskās jaunrades nams “Annas 2” atklāja jauno mācību gadu ar Svētkiem Annas ielā, kuri šogad norisinājās jau divdesmit ceturto reizi un pulcēja ģimenes, skolēnus, jauniešus un citus interesentus vienā no mazākajām ieliņām Rīgā. No plkst. 15:00 līdz 19:00 pasākuma apmeklētāji varēja iepazīties ar visiem TJN piedāvātajiem pulciņiem, studijām un darbnīcām, ielūkoties ikvienā nodarbību telpā, aprunāties ar skolotājiem un izvēlēties sev vispiemērotākās nodarbības.

Arī pati Annas iela šajā dienā deva iespēju interesanti un aktīvi pavadīt laiku. Motokrosa laboratorijā Tomasa Cīruļa un Leona Kozlovska vadībā varēja iepazīties ar motokrosa aizkulisēm, ietērpties motosportista ekipējumā un nofotografēties uz krosa motocikliem. Ritmu meistaru darbnīcā interesenti kopā ar perkusiju un spāņu valodas skolotāju Miguel Hernandez Giraldi varēja izgatavot paši savus mūzikas instrumentus, kā arī iemēģināt roku dažādu muzikālu ritmu radīšanā. Papīra darbnīcā, kuru vadīja papīra un tekstildizaina studijas skolotāja Sandra Dzilna, bija iespēja  izgatavot kartiņas augstspiedes tehnikā. DJ Švāns sagaidīja pasākuma apmeklētājus pie dīdžeja pults, kur iepazīstināja ar amata noslēpumiem un uz brīdi ļāva iejusties dīdžeja ādā. Savukārt tiem, kam tuvāki dizaina eksperimenti, turpat bija iespēja izveidot dekoratīvus interjera priekšmetus no savu laiku nokalpojušām platēm, tās sildot un deformējot. Ilggadējais konkursa “Superpuika” fizisko trašu veidotājs Kārlis Kagainis bija parūpējies par aizraujošu piedzīvojumu drosmīgākajiem pasākuma apmeklētājiem – iespēju nolaisties pāri Annas ielai ar trosi no nama otrā stāva.

Svētkus papildināja drona un radiovadāma iekštelpu modeļa lidojumu paraugdemonstrējumi, ko bija sagatavojuši nama skolotāji Oskars Raudiņš un Lauris Pumpurs. Tāpat bija iespējams kopā ar draugiem asināt prātu un uzspēlēt galda spēles “Brain Games” spēļu teltī, doties ceļojumā pa zinātnes centru “Tehnoannas pagrabi”, kā arī vērot kino un animācijas filmu seansus.

Tuvojoties svētku izskaņai, visi apmeklētāji sapulcējās Annas ielā, kur norisinājās lielā loterija ar balvām no TJN, zinātnes centra “Tehnoannas pagrabi” un grauzdētavas “Rocket Bean”. Par galvenās balvas – planšetdatora Lenovo Idea Tab 2 – jauno īpašnieku izlozes rezultātā kļuva Gvido, kas tieši 8. septembrī svinēja savu dzimšanas dienu. Svētku noslēgumā visus priecēja šovs, kas ietina namu krāsainos dūmos un krāšņi atklāja jauno mācību gadu TJN “Annas 2”.

Ieva Strauta
TJN “Annas 2” izglītības metodiķe

Vairāk bilžu šeit.